12 bitar
3,5 P per bit
Botten:
40 gr smält margarin 8,5 P
7-8 digestivekex 10 P
Fyllning:
3 gelantinblad
2 dl lättmjölk 1 P
1 dl socker 5,5 P
250 gr kesella (1%) 3,5 P
300 gr philadelphia(12%) 12P
1 dl pressad limesaft
1 msk finrivet limeskal
400-500gr frysta bär
2 msk florsocker 1,5 P
Blanda smulade digestivekex och marg i en form på ca 24 i diameter. Pressa ut det kompakt i formen. Blötlägg gelatinen i kallt vtn 5-10 min. Koka upp 1 dl av mjölken tillsammans med sockret. Låt gelantinbladen smälta i den varma mjölkblandningen. Rör tills gelantinen löst sig. Blanda kesella philadelphiaost pressad lime och limeskal i en bunke. Vispa slätt försiktigt,vispar du för mycket tunnas smeten ut. Blanda den varma mjölkblandingen med den rumstemperade. Vänd ner det i blandningen så det blandas väl. Häll smeten över digestivebotten och jämna till. Låt stanna i kyl ca 2-3tim. Servera med de rårörda bären. Låt bären tina lite. Rör bären med sockret tills bären är lite mosiga.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment